Lisäyksiä ja tunnustuksia

Metallinen pilli.


Aina välillä tulee mieleen, että joihinkin aiempiin kirjoituksiin liittyen täytyisi tehdä joku lisäys, päivitys tai tunnustus. Aivan tekisi mieli numeroida tuo otsikko, kun olen melko varma, että näitä tulee jatkossa lisää!

Muovirasiat siirsin marraskuussa alakaapin hyllyltä laatikkoon. Tähän siirtoon olen tyytyväinen. Rasioiden ottaminen on paljon helpompaa ja ne ovat pysyneet järjestyksessä. En ole tyytyväinen kattiloiden ja pannujen olemiseen samassa laatikossa (niitä on liikaa liian pienessä tilassa, joten tämän tilanteen korjaaminen on aktiivisessa pohdinnassa). Muovirasioiden sijoitteluun olen siis tyytyväinen, mutta olen kuitenkin tämän siirron jälkeen alkanut pohtia noiden rasioiden määrää. Lähes koko ajan lähes kaikki rasiat ovat käyttämättä, joten olisiko aihetta vähentää niiden määrää. Kuin tilauksesta instagramissa seuraamani brittiläinen ammattijärjestäjä antaa tammikuussa joka päivä jonkun haasteen. Niistä tähän mennessä kaksi on ollut sellaisia, joiden tekemiseen on ollut aihetta ja joita olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni. Toinen oli siis juuri tämä rasioiden karsiminen. Huomasin tätä toteuttaessani, että osa meidän rasioista oli pilalla ja käyttökelvottomia, joten karsiminen oli lopulta helppoa. Tässä kuva muovirasialaatikosta marraskuun sijoittelun jälkeen ja nyt, kun rasioiden määrää karsittiin.


Rasioiden karsimisen myötä onnistuin lisäämään laatikkoon myös muuta muovitavaraa ja pusseja, joiden paikka aiemmin oli tungettuna liian täyteen laatikkoon. Lisäksi yläkuvan takarivin rasiat siirsin yläkaapin ylimmälle hyllylle, koska ne on tarkoitettu marjojen säilömiseen ja niitä tarvitaan harvakseltaan.


Kestolaput ja -rätit eivät toki ole ainoat kestotuotteet, joita meillä käytetään. Julkaisun jälkeen hoksasin, että tekstistäni voi hyvin saada kuvan, että ne ovat ainoat. Näiden lisäksi ainakin kauppakassit ovat yleensä kestokasseja ja pilleissä ollaan siirrytty metallisiin ja silikonisiin.  Tunnustaa täytyy sen verran, että talouspaperin korvaaminen on lähtenyt aika hitaasti liikkeelle. Osittain varmasti sen takia, että talouspaperia on edelleen jäljellä ja nämä kaksi ovat keittiön tasolla vierekkäin, mutta minulla on pieni malttamisongelma. En meinaa malttaa käyttää noita ihania kestorättejä esim. ruuan pyyhkimiseen lasten vaatteilta! Kaikenlaisten nesteiden kuivaamiseen olen kyllä käyttänyt niitä, mutta tuon ruuan kanssa on vielä opettelemista. Ainakin nyt tiedostin tämän "ongelman" niin voin ja olenkin tietoisesti toiminut toisin. Talouspaperi on jo melkein loppu, joten sitten päästäänkin toden teolla opettelemaan!

Kommentit

Suositut tekstit