Päiväkirjamerkintä 5 - Likaiset lattialaattojen saumat



No nyt täytyy aivan heti tulla kirjoittamaan ja kertomaan: eilisen tekstin ja varsinkin kuvien innoittamana kävin tänään lattialaattojen saumojen kimppuun. Apuriksi otin ENJOn kylppärisienen ja suihkepullon lisäksi 3veen ja hääräsi mukana myös 1vee. 3veen mielestä kivointa oli suihkutella vettä lattialle (ja vähän myös 1veen päälle) ja 1veen mielestä kivointa oli, kun lattia oli märkä ja liukas. Tässä heti alkuun muistutuksena, kuinka likaisilta saumat näyttivät (lisää kuvia likaisista saumoista myös tuossa edellisessä kirjoituksessa, linkki ylhäällä).


Tästä on hyvä vertailla: vasemmalla likaisempaa ja oikealla puhtaampaa saumaa.

"Pesuaineena" käytettiin vettä. Ensin kävin saumat läpi kylppärisienellä (kuva tekstin alussa). En mitenkään erityisesti hangannut sienellä vaan kevyesti hetken aikaa käsittelin saumaa. Lopuksi vielä kuivasin kuivausliinalla.

Kuivausliinaan jäi aika paljon likaa saumoista. Lattia oli pesty edellisenä päivänä, joten sen täytyi olla puhdas, mutta saumat eivät kyllä olleet puhtaat.

Puhdasta tuli!

Näihin saumoihin olen kokeillut monenlaista, mutta joko ei ole tullut puhdasta tai puhdasta ei ole tullut tarpeeksi helposti. ENJO kyllä voitti kaikki mahdolliset keinot mennen tullen: välineitä tarvittiin tosi vähän eikä tarvinnut käsi kipeänä hangata! Näitä ENJOn tuotteita on minulle esitelty pariin otteeseen ja olen kuullut, kuinka hyviä ne on, mutta silti olen ihan käsittämättömän yllättynyt! Miten voi tulla puhdasta näin helposti ja pelkällä vedellä? Siivoamisesta tuli taas hitusen siedettävämpää. Seuraavaksi onkin vessassa likaisia saumoja odottamassa ja kylppärissä, mutta minä jopa odotan, että pääsen niiden kimppuun! Tämän lisäksi karsin tänään ison pyykkikorillisen meiltä tavaraa vessan ja kylppärin kaapeista sekä vähän jo siivouskaapistakin, kun vakuutuin entistä enemmän ENJOn tehosta.

Kommentit

Suositut tekstit