Kemikaalittomampi elämä - ENJO-tuotteet saapuivat!

Kutsuilta tilatut ENJO-tuotteet ovat täällä!

Ei ole kauankaan, kun olisin sanonut (ja sanoinkin) kemikaalittoman siivoamisen olevan huuhaata ja siivoamisessa tarvittavan aineita. En suoraan sanottuna uskonut siihen, että ilman pesuaineita voisi tulla puhdasta. Sitten kuulin ENJOsta, mutten vieläkään uskonut. Edelleen asia kuulosti mielestäni liian hyvältä ollakseen totta. Sitten ystävän suunnitellessa ENJO-kutsuja juttelimme siivoamisesta ja pesuaineista. Kävi ilmi, ettei hänellä ollut tapana käyttää pesuainetta esim. lattian pesemiseen ja minulla taas oli. Siihen asti olin jotenkin kuvitellut, että pesuaineiden käyttäminen on tavallista ja välttämätöntä ja että pesuaineita vältteleviä ei varmasti montaakaan ole eikä ainakaan minun lähipiirissäni. Ajatukseni sillä hetkellä oli jotakuinkin luokkaa "aha, just". Hänen ENJO-kutsujensa jälkeen olin kuullut asiasta mielestäni hämmentävän paljon ja halusin kuulla lisää. Aloin selata netistä blogeja ja artikkeleita aiheesta. Mieleni oli hiljalleen vakuuttunut siitä, etteivät pesuaineet ole välttämättömiä (ainakaan niin laajasti ja niin paljon kuin siihen asti olin käyttänyt). Atooppinen ihoni toivottavasti innostuisi tästä aikanaan yhtä paljon kuin mieleni.


Ainakin meidän lapset ovat monesti tosi uteliaita ja haluavat tulla katsomaan, kun minä pesen vaikka vessaa ja haluavat olla myös mukana kaikenlaisessa siivoamisessa. Ennen piti varoitella, etteivät tule tielle tai liian lähelle, kun äiti laittaa pesuaineita tai ettei lapsi juo lattianpesuvettä (tuskin se likainen vesi ilman pesuainettakaan parasta lapselle on, mutta sentään paljon parempi kuin pesuaineellinen vesi), mutta nyt voin jopa siivota 1vee sylissä ilman tämmöisiä pohdintoja. Suihkuttelen pesuaineeksi vettä ja sitten pyyhitään. Ei tarvitse myöskään varoa, ettei lapsi saa suihkupulloa, kun siellä on pelkkää vettä. 1vee sylissä siivoaminen onnistuu senkin takia, että esim. lattiahärveli on niin kevyt, helposti liikkuva ja helposti säädettävä, että sitä voi käyttää yhdellä kädellä. Tavallisen imurin tai mopin kanssa tämä ei onnistuisi (ainakaan kovin helposti tai hyvin), varsi-imurin kanssa onnistuisi, mutta varsi-imuri jää jälkeen, koska se ei mahdu tai yletä minkään alle.

Kommentit

  1. Mielenkiintoista tietoa, kiitos kun jaoit tämän! Olen itsekin aikeissa alkaa tekemään pesuaineita itse ja suosimaan ei niin kemiallisia aineita. Olen jo pitkän aikaa suurimmat osat pinnoista pessyt vain vedellä.
    Tutustuin myös asian tiimoilta hetki sitten vaarallisten aineiden lähetyspalveluihin ja nämäkin vaativat vaikka ja mitä. Jos aihe kiinnostaa, löysin tältä sivulta tietoa lisää: https://www.cargosafe.fi/palvelut/lahetyspalvelut/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit