Joulun odotusta

Marraskuun viimeisellä viikolla meillä valmistauduttiin joulun odotukseen. Askartelimme esikoisen kanssa joulukalenterin, jota onkin jo päästy hieman availemaan. Tämä on nyt enemmänkin siivouksen vierestä (rahankäyttöön liittyvää pohdintaa ainakin). Viime vuonna meillä oli kirjajoulukalenteri. Äiti tykkäsi siitä enemmän kuin silloinen 2vee.

Alunperin halusin esikoiselle sen kaupoista saatavan muumikalenterin (koska hän niin tykkää muumeista ja niistä pienistä hahmoista, ainakin hoidossa). Minä halusin. Esikoinen ei ole halunnut mitään, ei ole kaupassa edes kysynyt, mitä nuo ovat. Sitten onneksi en ostanut kalenteria heti vaan juttelin miehen kanssa ja päätettiin olla ostamatta. Seuraava ongelma tuli, kun en haluaisi suklaakalenteria lapselle (vaikka pelkäsin kyllä, että toinen mummojapappa pari ostaa sellaisen, vaikka asiasta on sanottu, ettei tarvitse), kun suklaata syödään jouluna muutenkin aivan liikaa. Itse täytettävää olen katsellut, mutta joko en ole löytänyt mieluisaa tai se mieluisa on maksanut liikaa (vaikka hinnalle on varmasti ollut perusteensa). Kuvakalenteri tuli hankittua koko perheelle yhteiseksi (vaikka 1veen kalenteriksi sitä kai meillä luullaan, kun kotiutui synttärilahjan kanssa).

Yhtenä hetkenä sitten hieman selailin joulukalenteri-ideoita ja löysin tarpeeksi helpon askarreltavan kalenterin. Askartelu sujui esikoisen kanssa yhdessä (mikä on ihanaa, koska hän rakastaa askartelua ja haluaisi vähän väliä askarrella). Nopeasti lopulta keksin sisällötkin (ei pelkästään leluja/tavaraa tai herkkuja vaan myös monta yhteistä jouluista tekemistä). Itse kalenterin hinta jäi pieneksi varsinkin, kun lähes kaikki tarvittava materiaali löytyi jo valmiiksi kaapista, mutta yllätykset toki tekivät jonkinlaisen loven lompakkoon. Yritin saada sekä 3veelle että 1veelle jotain (3veelle joka luukkuun ja 1veelle edes joihinkin luukkuihin), joten kyllähän noita yllätyksiä tuli jonkin verran hankittua, mutta mielestäni yllätykset ovat harkitumpia erikseen hankittuna.

Se muumikalenteri olisi tullut halvemmaksi. Tämä meidän kuusikalenteri olisi voinut olla halvempi ja jopa lähes ilmainen, jos olisin täyttänyt sen vain yhteisellä tekemisellä. Olen kuitenkin tyytyväinen, koska yllätykset ovat nyt paljon tarpeellisempia (lasten kynsilakat olivat suht hintavia, mutta ehdottoman tarpeellisia), vaihtelevampia (on Muumia ja Frozenia ja monenlaista muutakin 3veelle varmasti mieluisaa) ja yllättävämpiä, kun eivät ole yhdestä teemasta. Ja kun jatkan tätä seuraavina vuosina ja teen lapsille vain yhden yhteisen kalenterin niin sitten todennäköisemmin itsetäytetty kalenteri tulee edullisemmaksi kuin kaksi tuollaista noin 30 euron lelukalenteria.


Täältä idea joulukalenteriin:

https://iloaarkeen.wordpress.com/2016/11/20/10-x-tee-se-itse-joulukalenteri/

Teimme kolmen kokoisia ja ainakin viiden eri vihreän sävyisiä kuusia, jotta tuli hieman vaihtelua kuusimetsään. 3vee osallistui askarteluun, joten eivät ole ihan symmetrisiä ja numerotarratkin ovat erilaisia ja osittain vinossa. Kuuset teippasin kiinni, jotta voin säästää ne seuraavaan vuoteen. Mahtuvat muuten näppärästi sisäkkäin, joten vievät säilytyksessä aika vähän tilaa.


Suurin osa yllätyksistä ja herkuista on erityisesti 3veelle suunnattuja, mutta olen kyllä sanonut niiden olevan yhteisiä. Päiväkohtaisesti sitten katsomme, mitä 1vee voi syödä, millä saa leikkiä ja miten voi osallistua yhteisiin tekemisiin. Tässä vielä listattuna, mitä meidän joulukalenterin luukuista löytyy:

1. (la) lasten kynsilakka (teen näistä oman kirjoituksen, kun pääsemme ensimmäisen kerran kokeilemaan) ja 2 muumi magneettia.
2. (su) jouluisia tarroja ja Ryhmä Hau-hedelmäherkkuja.
3. (ma) tikkari (lapset aloittivat uudessa päiväkodissa ja halusin antaa herkkua ensimmäisenä aamuna) ja illalla tehtävänä askarrella joulukortit.
4. (ti) pieni Olaf-lelu, 2 muumi magneettia.
5. (ke) lasten kynsilakka, pieni kirja
6. (to) joulutorttujen leipominen
7. (pe) Muumi-hedelmäpatukat
8.  (la) pehmolelukeräykseen osallistuminen (lelut lahjoitetaan keskussairaalan lastenosastolle) ja Ryhmä Hau-hedelmäherkkuja
9. (su) pieni kirja
10. (ma) pieni Elsa-lelu, 2 muumi magneettia
11. (ti) NOMNOM-hedelmäherkkuja
12. (ke) suklaamuna
13. (to) 2 lasten kynsilakkaa, 2 muumi magneettia
14. (pe) pieni Kristoff-lelu, Muumi-karkkirasia (xylitol)
15. (la) piparkakkutalon rakentaminen
16. (su) lasten kauneimmat joululaulut kirkossa, 2 muumi magneettia
17. (ma) pieni Sven-lelu
18. (ti) lumihiutaleiden askartelu, suklaamuna
19. (ke) lasten kynsilakka, muumi magneetti
20. (to) Muumi-hedelmäpatukat
21. (pe) jouluelokuvan katsominen, NOMNOM-hedelmäherkkuja
22. (la) eväsretki metsään, suklaamuna
23. (su) Frozen-kuusenkoriste ja joulukuusen koristelu
24. (ma) pieni Anna-lelu, 2 muumimagneettia

Kommentit

Suositut tekstit