Joulukortit askarrellen

Viimein saatiin meidän joulukortit matkaan (eilen eli viimeisenä "edullisempana" päivänä). Joulukalenterin kolmannesta luukusta tuli herkun lisäksi tehtäväksi askarrella joulukortit. Tehtiin 3veen kanssa joulukortit kotoa jo valmiiksi löytyvistä materiaaleista. Yhtenä päivänä maalattiin (3vee ei ihan kaikkia kortteja jaksanut maalata, mutta ison osan kuitenkin) ja toisena päivänä koristeltiin. Kolmantena päivänä 3vee sai valita, mikä kortti on kenellekin.

Olin katsonut valmiiksi idean jonkun toisen perheen askartelemista korteista ja tarkoituksena oli valkoisella sormivärillä tehdä sormilla lumipalloja kortille, joista minä olisin sitten täydentänyt lumisotaa leikkiviä lumiukkoja. 3veellä oli kuitenkin oma näkemyksensä asiaan ja korteista tulikin aivan erilaisia. Maalauksen jälkeen katselin kortteja ja ajattelin, että ei ne nyt oikein onnistuneilta näytä (itsekseni siis totesin enkä tietenkään 3veelle). Kuitenkin koristelujen jälkeen (3veellä oli tähänkin oma näkemyksensä, joten hän toteutti sitä ja minä täydensin lumiukkojen yksityiskohdat) korteista tulikin mielestäni hienoja ja persoonallisia. Täysin ilmaisia ne olivat myös, kun tuota materiaalia on päässyt kaappiin kertymään (osa on ostettu, osa saatu jo aikaa sitten, mutta tässä vaiheessa ne olivat ilmaisia).


Muutamia kortteja. Kaikista tuli erilaisia. Valkoinen sormiväri muuttui tällä korttipohjalla vaaleanpunaiseksi, mutta se sopiikin meidän 3veelle oikein hyvin.


Sitten huomattiin, että kortteja on liian vähän ja tehtiin lisää. 3vee ei halunnut tehdä enää lumiukkoja eikä ne seuraavalle korttipohjalle olisi sopineetkaan (violetti kartonki pääsi loppumaan). Tehtiin siis joulukuusia.


Hauskoja tuli kuusistakin. 3vee halusi, että äiti piirtää mallin, jonka päälle hän sitten maalaa. Koristeet on suunnitellut ja varret piirtänyt sekä värittänyt 3vee.


Kuten monelle muullekin, on tästä tullut meille joka jouluinen tapa (välillä askarrellaan ja välillä käytetään kuvaa lapsista) ja jaamme/lähetämme noin 25-30 korttia (yllättävän paljon).

Kommentit

Suositut tekstit