Sijainti, sijainti, sijainti

Samalla, kun haluan vähentää tavaraa kodissamme, haluan myös löytää jokaiselle tavaralle oikeasti hyvän paikan ja sijainnin kodistamme. Sellaisen paikan, josta tavarat on helppo ottaa, jonne ne on helppo laittaa ja jossa ne ovat lähellä niiden yleisintä käyttöpaikkaa. Tämä voi vaikuttaa turhalta, kun kuitenkin muutamme ensi vuoden lopulla, mutta varmasti tästä saa vinkkejä uuden kodin järjestämiseen ja onhan se nyt tärkeää viihtyä nykyisessä kodissa aina vaan paremmin.

Yritän edetä tavaroiden raivaamisessa KonMari-menetelmän järjestyksessä tai ainakin käytän sitä muisti- ja idealistana, mitä kaikkea voisinkaan miettiä uusiksi. Välillä kuitenkin saan idean jonkin kohteen järjestämisestä ja silloin en voi itselleni mitään vaan se on pakko toteuttaa heti. Vaatteiden karsiminen on vielä kesken, mutta sain eilen ajatuksen ns. muovikaapin täysin uudesta sijoittamisesta ja järjestämisestä. Pakkohan se oli sitten heti toteuttaa.


Kohteena oli siis tämän kaapin ylähylly eli kaikki muovikipot ja pullot (on tuossa alahyllylläkin järjestettävää seuraavaksi kerraksi).



Tämä ylähylly on aina ollut ongelmallinen. Rasioita on vaikea ottaa ja laittaa takaisin omalle paikalleen. Hylly on järjestetty useamman kerran, mutta ennemmin tai myöhemmin se näyttää jälleen tuolta. Hoksasin, että näitä olisi paljon helpompi ottaa laatikosta. Harmi vain, ettei nykyisessä keittiössä ole erityisemmin laatikoita (onneksi tulevassa on), koska moni muukin asia olisi helpompi ottaa/laittaa laatikkoon. Meillä on vain kaksi isompaa laatikkoa ja niissä on tähän asti ollut toisessa kattilat ja toisessa paistinpannut. Yhdistin nämä yhteen laatikkoon ja laitoin toiseen muovikipot. (Katsotaan nyt keksinkö pannuille ja kattiloille vielä uuden paikan, jos jokin muu tarvitsee laatikkopaikan...) Rasiat ovat nyt käytännöllisemmässä paikassa, kun ovat hellan/uunin läheisyydessä. Yleensä niihin laitetaan jäänyt ruoka ja viedään jääkaappiin. Tähän asti on pitänyt kävellä hellan luota muovikaapille jääkaapin viereen, takaisin hellan luokse tyhjän rasian kanssa ja jälleen täyden rasian kanssa jääkaapille. Tämä on mielestäni erityisen tärkeä pointti: tavarat kannattaa sijoittaa sinne missä niitä useimmiten tarvitaan. Tätä olen jo useassa kohdassa meillä toteuttanut, mutta näiden kohdalla sijainti ei ollut tullut mieleeni. Pullot jäivät vielä ilman paikkaa, kun aika on arki-iltaisin kortilla (ensin töistä kotiin, äkkiä ruokaa ja sitten lasten kanssa milloin minnekin muskariin/omaan jumppaan/lasten jumppaan/kauppaan/tms. tuttu juttu varmasti) ja haluan keksiä niille paremman paikan vesipisteen läheltä, kun vettähän niihin yleensä laitetaan.


Ihanan käytännöllinen paikka muovirasioille ja huomattavasti parempi sijainti.

Ja hei, mitä lapset tekivät, kun minä järjestin? 1vee söi naksuja (oli jo muutenkin melkein iltapala-aika) ja 3vee auttoi äitiä laittamalla kannet kasoihin väreittäin ja myös nosteli rasioita laatikkoon äidin ohjeiden mukaan (ja okei söi välillä naksuja).

Vähensin samalla muovirasioista muutaman eteenpäin annettavaksi sekä kattilan, pannun ja yhden täysin ylimääräisen mihinkään sopimattoman kannen (miksi oi miksi se on edes laatikossa ollut). Muutamalle muovirasialle on tarvetta myöhemmin noissa ruokakaapeissa, kun tarvitsen järjestelyapua.

Kommentit

Suositut tekstit